Monthly Blog Writing Challenge

Bah! Gak nyangka aja kalau sudah hampir setahun gue membiarkan blog  ini terkapar tak terjamah. Ini semua masih gara-gara Lini masa, dan jangan lupa salahkan tantangan Meme di Path! Oiya, Instagram juga! Line juga! Whatsapp juga! pokoknya salahin semua karena semua salah, yang bener itu cuma kebetulan. Betul? #Terserah-loe-dah-Ren.

Jadi begini, Kisanak. Ternyata bukan cuma gue aja yang ngerasain kalau beberapa tahun ini, apalagi semenjak ditutupnya MULTIPLY, hasrat menulis sebagian temen-temen MP gue agak sedikit meredup.

sedikit info untuk kalian yang mungkin saja belum tahu; MULTIPLY adalah Social Media yang dihuni para entah blogger entah bukan untuk berbagi cerita sambil bernyinyir nyinyir ria, dimana drama realita yang dibawa-bawa maupun terbawa-bawa ke dunia maya oleh penghuninya selalu ada. Bahkan saking kerennya, di sana kita bisa buka lapak bonus temen. Dahsyat, kan?

So, temen gue si Ancha bikin Monthly Blog Writing Challenge yang semoga saja bisa bikin blogger-blogger seperti gue punya ide buat nulis lagi. Yah, meskipun tulisan kita gak se-waw-gilak-informatif-dan-berguna-banget seperti para blogger-blogger kelas berat, tapi seenggaknya ada lah yang kita tuangin di blog kita masing-masing. Bisa itu kopi, bayclean, atau aer segalon. #TERSERAHLOERENCETESERAH

Dan ini lah tema-tema harian kita selama sebulan ini… #engingeng

Day 01: Something you’re looking forward to this year.
Day 02: Something you regret not having done last year.
Day 03: Something with which you struggle.
Day 04: Something that is part of your routine that you enjoy.
Day 05: Something in life that gives you balance.
Day 06: Something that excites you and fills you with joy.
Day 07: Free Topic
Day 08: A book you’ve read that changed your views on something.
Day 09: How do you handle/deal with failure?
Day 10: Something at which you’ve been a champion or the best.
Day 11: Something about which people seem to compliment you.
Day 12: Something you hope to change about yourself and why.
Day 13: Discuss some of the things on your bucket list.
Day 14: Someone who has made your life worth living.
Day 15: A band/musical artist whose music impacted your life.
Day 16: Free Topic
Day 17: Someone with whom you shared a friendship/relationship that simply drifted out of your life.
Day 18: Someone you met randomly that’s made an impact on your life.
Day 19: Something that shook your belief system to its core (a big disappointment in your life).
Day 20: Discuss your favorite movie and why it’s so special to you.
Day 21: Write about your best friend (not significant other) and what makes them special.
Day 22: Describe a dark/turbulent moment in your life.
Day 23: Describe a truly spiritual moment in your life.
Day 24: Discuss a spontaneous moment in your life that that turned out to be fantastic.
Day 25: Discuss something you planned that ended up not being what you expected.
Day 26: Free Topic
Day 27: What is your vocation (why are you here on earth)?
Day 28: What is your biggest dream in life (what one great thing do you want to accomplish)?
Day 29: What WAS your biggest dream in life (you wanted to do as a kid but no longer can)?
Day 30: Someone in your family that means so much to you.
Day 31: Epilogue: Write a letter to yourself.

Waw… sungguh tema yang menarik sekali… Brilliant… Amazing… Awesome… Ancha memang hebaatt!!! OKE CUKUP! Mari menulis.

Advertisements

~ by Reny Payus on June 3, 2014.

3 Responses to “Monthly Blog Writing Challenge”

  1. Mainkan!!! Ayo ajak yg lain!!! 😀

  2. […] sih pengen ngejalanin tantangan ngeblog dari Ancha tiap hari, tapi ternyata gak sempet-sempet dah. Yang sampe kosan udah tepar lah, Syuting reality […]

  3. […] Tapi endingnya jangan cuma jadi wacana lah, makanya gue nyicil-nyicil nulisin blog tantangan dari Ancha. Yah, hitung-hitung jadi self healing setelah mengalami beberapa bulan yang tidak menyenangkan. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: